Rekonditionering

Köp kvalitativ rekond på befintliga möbler. Garantier och högt ställda miljökrav på allt påfört material är en självklarthet för Sajklas leverantörsnätverk.

Inspiration

Här visas goda exempel med bilder före och efter. Vill du ser fler? Visa alla

IMG_4180

Stol från Hay - 20 st

IMG_1645 (1)

Stol till Länsförsäkringar i Skövde – 9 st

Skrivbord

Måttanpassning av skrivbord – 46 st

Lunchrum design Svenska kyrkan_07

Valvstolen till lunchrummet i Uddevalla – 8 st

Sajkla är en mäklare av tjänster när du vill uppdatera möbler istället för att köpa nytt.

Hos oss finns leverantörer från möbelindustrin anslutna för att hjälpa till med en helhetslösning från inventering till rekond. Vi hjälper dig med projektering, inventering & klassificering, hämta, mellanlagra och leverera på ett enkelt sätt som spar tid. Våra leverantörer är vana vid stora komplexa återbruksprojekt.

Köp fabrikatoberoende rekond på allt från trä, metall och stoppmöbler till corian och specialsnickeri via möbelindustrin.

Många frågor kan dyka upp längs vägen i projekt med återbrukade möbler. Sajkla förenklar alla förberedelser kring rekonden ända fram till att ordern läggs. Därefter tar någon av våra samarbetspartners ur leverantörsnätverket över själva produktionen. Affären gör du direkt med Sajkla och all kundkontakt, ordererkännande, fakturering och efterservice sker i dialog oss. Garantiåtaganden står leverantören för.

Sänk kostnaderna i stora återbruksprojekt genom volym och industriell rekond

Nyckeln till industriell rekond är att hålla ihop volymer av samma modell. Med en hög volym där minimiantalet är ca 25 produkter blir ofta priset på rekond 30-50 % lägre mot nyköp av liknande kvalité. Just nu bygger vi upp tjänster med lokala nätverk av hantverkare och kan på vissa geografiska platser hjälpa er även med små volymer och service på plats. Börja med att inventera möblerna med hjälp av Sajklas app. Därefter kan vi hjälpa dig med klassificering och lämna offert på rekond.

Så här går det till:

  1. Inventera möbler du vill rekonditionera.
  2. Vi rekommenderar att klassificera möbler innan omgestaltning, eller genomföra ett fysiskt test.
  3. Välj nya material möblerna ska omgestaltas med och maila oss med din förfrågan.
  4. Vi undersöker ert behov hos våra leverantörer och återkommer med ett pris till er.
  5. Beslut fattas om vad som ska rekonditioneras. Orderläggning sker.
  6. Upphämtning av era möbler.
  7. Rekonditioneringen av möblerna sker hos våra leverantörer.
  8. Leverans.

Sajka ingår i Addas ramavtal

Nu ingår Sajkla i Addas ramavtal för delområde D & B, vilket innebär att vi levererar både IT-plattform och möbelrenovering & tapetsering. Avtalet innehåller en särskild fördelningsnyckel inom delområde B Möbelrenovering vilket gör det smidigt och enkelt att i mindre omfattning köpa varor och beställa renoveringar. Är din förfrågan på rekond under 200 möbler så kan du vända dig direkt till oss och behöver inte göra en förnyad konkurrensutsättning.
Läs mer: Sajkla säkrar ramavtal med Sveriges kommuner, regioner och myndigheter

Se filmen om Addas ramavtal Möbler återbruk

Ett kvalitativt återbruk

Att kravställa hur rekonditioneringen går till är viktigt. Våra utvalda avtalspartners lämnar 3 års garanti på utfört arbete. Garantin omfattar stabilitet och ytbehandling. På tillförda material som tyg, skinn och stoppning lämnas den garanti som medföljer materialet. Alla leverantörer uppfyller krav på att tillförda material ska klara Möbelfaktas eller Svanens miljökrav.

Steg 1. Obligatorisk grund - Tvätt och Stabilisering.

Vi tvättar, stabiliserar och byter golvtassar på alla möbler. Det gör vi för att säkerställa möbelns fortsatta livslängd. Det är viktigt ur miljösynpunkt att livslängden kan förlängas väsentligt, därför är vår stabilisering en obligatorisk åtgärd.

Montera sits. Process för stolen vin

Steg 2. Valbart – Klä om i nytt tyg eller skinn

Vi byter tyg & skinn och om nödvändigt även polyeter på stoppade möbler. I vissa fall kan även delar som träsitsar bytas om det krävs för en stols livslängd. De tyger som är märkta med EU Ecolabel eller Oeko-Tex rekommenderar vi alltid att du väljer. Vill du ha hjälp med att hitta ett tyg eller ett konstläder för bra miljöval. Kontakta oss!

Ytbehandling av soffa

Steg 3. Valbart – Måla om i ny färg

Vi slipar och förbereder ytan för ny lack. Därefter ytbehandlas möbeln i den kulör du valt. Välj bland standardkulörer eller valfri NCS-kulör. De färger vi använder är vattenbaserade och klarar Möbelfaktas krav. Vi pulverlackar även metall i RAL-kulörer.

Offertförfrågan

För en offertförfrågan, inventera dina möbler med Sajklas app, fyll i önskade uppgifter om gestaltningen i anteckningar och skicka in till oss. Vi hör av oss till dig inom kort för att undersöka dina frågor och lämna en offert.

Inventera dina möbler för att få en offert

Order

När vi fått din offertförfrågan undersöker vi den vårt leverantörsnätverk som sedan kommer genomföra själva rekonditioneringen. Sajkla ansvarar för efterservice och garantiåtaganden.

Läs mer under Allmänna villkor

Krav och garantier

Våra utvalda samarbetspartners lämnar två års garanti på utfört arbete. Garantin omfattar stabilitet, ytbehandling och påfört material.

Läs mer under Allmänna villkor

Priset

Priset baseras på möblernas skick och behov av rekonditionering samt hur stor volymen är av samma modell. Arbetskostnaden för att förstå hur en produkt ska stärkas upp, kläs om och ytbehandlas slås ut på antalet av samma modell, är det över 25 st av samma modell passar arbetet för en industriell rekonditionering som ger en effektiviserad process med lägre prisbild än vid till exempel få och olika produkter. Priset påverkas även av dina val av färg och tyg. Alla priser är exkl. moms.

Transporter

Om du vill så upphandlar och sköter vi alla transporter till och från dina lokaler. Det sparar din tid och vi tar ansvar för att möblerna kommer fram hela, vid rätt tidpunkt och till rätt plats.

Mellanlager

Om ni gör ett större omtag i era lokaler i samband med att era möbler skall rekonditioneras, kan vi lagra möblerna åt er. Under tiden ni bygger om så rekonditionerar vi era möbler och lagrar dem sedan tills era lokaler är klara för inflyttning.

Våra leverantörsnätverk

Företag i Sajklas nätverk har stor kunskap av möbel- och inredningsproduktion inom offentlig miljö. Samtliga leverantörer följer Sajklas dokumenterade arbetssätt vid rekonditionering, ett arbetssätt utvecklat att följa rekommendationer från Möbelfakta och/eller Svanen.
Till Sajkla finns olika leverantörsnätverk anslutna. Sajkla Industri där möbelindustrin effektiviserar återbruket vid stora volymer och Sajkla Nära Väst, ett lokalt leverantörsnätverk för att ge närproducerat hantverk vid mindre volymer och service på plats i Västra Götalandsregionen. På så vis kan vi både hjälpa dig med enstaka möbler och stora projekt.

Läs mer om våra leverantörer.