Rekonditionering

Här hittar du våra tjänster för rekonditionering av befintliga möbler. Vi erbjuder en helhetslösning där vi kan hämta, mellanlagra, rekonditionera och leverera på ett enkelt sätt som sparar er tid. Vi lämnar en offert och ger ett förslag förmedlat från vårt nätverk av leverantörer. Minimiantalet för industriell rekonditionering är 25 stolar och/eller 15 bord av samma modell. Just nu bygger vi upp tjänster med lokala nätverk av hantverkare i Sajkla Nära och kan på vissa geografiska platser hjälpa er även med små volymer och service på plats.

Så här rekonditionerar du dina möbler hos oss

  1. Din gestaltning av möblerna kommer till oss. Gör en offertförfrågan.
  2. Vi lämnar en offert på rekonditioneringen till dig.
  3. Beslut om vad som skall rekonditioneras och hur. Orderläggning sker.
  4. Rekonditionering av möblerna sker hos våra leverantörer.
  5. Leverans

Så här går en rekonditionering till

Stabilisering.jpg

Steg 1. Obligatorisk grund - Tvätt och Stabilisering.

Vi tvättar, stabiliserar och byter golvtassar på alla möbler. Det gör vi för att säkerställa möbelns fortsatta livslängd. Det är viktigt ur miljösynpunkt att livslängden kan förlängas väsentligt, därför är vår stabilisering en obligatorisk åtgärd.

Montera sits. Process för stolen vin

Steg 2. Valbart – Klä om i nytt tyg

Vi byter tyg och om nödvändigt även polyeter på stoppade möbler. I vissa fall kan även delar som träsitsar bytas om det krävs för en stols livslängd. De tyger vi erbjuder som standard uppfyller alla EU Ecolabel eller Oeko-Tex. Vill du klä stolen med ett eget tyg går det också bra. Vårt krav är dock att även det tyget uppfyller EU Ecolabel eller likvärdig märkning.

Ytbehandling av soffa

Steg 3. Valbart – Måla om i ny färg

Vi slipar och förbereder ytan för ny lack. Därefter ytbehandlas möbeln i den kulör du valt. Sajkla erbjuder 5 st kulörer som standard men vi kan även erbjuda olika NCS-kulörer. De färger vi använder är vattenbaserade och klarar Möbelfaktas krav.

Offertförfrågan

För en offertförfrågan, fyll önskade uppgifter om era möbler i formuläret, vad du vill göra med dem och skicka in till oss. Vi hör av oss till dig inom kort för att undersöka dina frågor och lämnar en offert.

Order

När vi fått din offertförfrågan undersöker vi den vårt leverantörsnätverk som sedan kommer genomföra själva rekonditioneringen. Sajkla ansvarar för efterservice och garantiåtaganden.

Krav och garantier

Våra utvalda samarbetspartners lämnar två års garanti på utfört arbete. Garantin omfattar stabilitet, ytbehandling och påfört material.

Priset

Priset baseras på möblernas skick och behov av rekonditionering samt hur stor volymen är av samma modell. Arbetskostnaden för att förstå hur en produkt ska stärkas upp, kläs om och ytbehandlas slås ut på antalet av samma modell, är det över 25 st av samma modell passar arbetet för en industriell rekonditionering som ger en effektiviserad process med lägre prisbild än vid till exempel få och olika produkter. Priset påverkas även av dina val av färg och tyg. Alla priser är exkl. moms.

Transporter

Om du vill så upphandlar och sköter vi alla transporter till och från dina lokaler. Det sparar din tid och vi tar ansvar för att möblerna kommer fram hela, vid rätt tidpunkt och till rätt plats.

Mellanlager

Om ni gör ett större omtag i era lokaler i samband med att era möbler skall rekonditioneras, kan vi lagra möblerna åt er. Under tiden ni bygger om så rekonditionerar vi era möbler och lagrar dem sedan tills era lokaler är klara för inflyttning.

Våra leverantörsnätverk

Företag i Sajklas nätverk har stor kunskap av möbel- och inredningsproduktion inom offentlig miljö. Samtliga leverantörer följer Sajklas arbetssätt vid rekonditionering, ett arbetssätt utvecklat att följa rekommendationer från Möbelfakta och/eller Svanen. TIll Sajkla finns olika leverantörsnätverk anslutna. Sajkla Industri där möbelindustrin effektiviserar återbruket vid stora volymer och Sajkla Nära Väst, ett lokalt leverantörsnätverk för att ge närproducerat hantverk vid mindre volymer och service på plats i Västra Götalandsregionen. På så vis kan vi både hjälpa dig med enstaka möbler och stora projekt.

Sajkla Industri

Bord och stolar
Stolfabriken i Tibro – stolfabriken.se
Anton Wards Möbelfabrik
Tre Sekel – tresekel.se
Lundbergs Möbler – lundbergs-mobler.se
Olby Design – olbydesign.se

Tapetseri & stoppmöbler
Offecct – offecct.se
Artex -artex.se

Metall
Smea – smea.se

Corian
NOAS Sweden – noassweden.se

Specialsnickeri
NOAS Sweden – noassweden.se
Sibab Interior -sibab.se

Samarbete och utveckling
Tibro Hantverksakademi – folkuniversitetet.se/tha/

Sajkla Nära Väst

Loops@loopsupholstery
Tapetseriet Göteborg - tapetserietgbg.se
PTV Sweden - ptv.se
Mäster Blixt Möbelrestaurering -blixtrestaurering.se
Modern Stories -modernstories.se
Domeijs tapetserarverkstad - domeijstapetserarverkstad.se
Broström Möbelrestaurering -brostromsmobelrestaurering.se