Sluta släng. Börja sajkla.

Sajkla är ett startup som vill revolutionera marknaden för återbruk av möbler till offentliga miljöer. Vår vision är att det ska vara lika enkelt – eller enklare – att välja en snygg och återbrukad möbel som att köpa en ny. Det som driver oss är viljan att skapa ett mer hållbart samhälle och en bättre framtid. Vi gör det genom att erbjuda en mer cirkulär affärsmodell för dig som vill vara med och förändra synen på möblers livslängd. Sluta släng. Börja sajkla!

Sajkla bildades i februari 2019

Vi förstod redan 2017 att nyckeln till återbruk är att synliggöra och digitalisera redan tillverkade möbler. Först då ökar kunskapen och möjligheten att återbruka dem. Vår lösning är en molnbaserad plattform skräddarsydd för möbler. Kunskapen och erfarenheten som styr utveckling av bolaget och plattformen är hämtade ur verkliga återbruksprojekt som vi genomfört tillsammans med offentliga slutkunder, inredningsarkitekter och tillverkande möbelindustri sedan 2016. Att återanvända material som metall och trä istället för att bryta ny råvara i nyproduktion minskar utsläpp av CO₂, bevarar vårt ekosystem och minskar vår konsumtion av ny råvara.

Ett ekosystem av digitala funktioner som förenklar alla steg som behövs för att effektivt kunna återbruka möbler. En nödvändighet för att kunna göra återbruket skalbart och lägga grunden för en ny marknad.

Vår affärsidé hänger tätt samman med våra värderingar. Det som driver oss är att på ett konkret och storskaligt sätt bidra till de globala målen i Agenda 2030 och 1,5 gradersmålet i Parisavtalet genom att hjälpa våra kunder återbruka sina möbler.

En oberoende plattformsleverantör

Sajkla strävar efter att skapa frihet och flexibilitet för hela den återbruksmarknad som nu växer fram och vårt mål är att inte låsa ute några aktörer som vill bidra till en mer cirkulär ekonomi. Kunden styr själv över vem som inventerar, vem som inreder och vilka specifika leverantörer som upphandlas vid rekonditionering av möbler osv. Plattformen tillhandahåller underlag och processer som möjliggör ett effektivare och mer transparent återbruksarbete. Det skapar en frihet att upphandla leverantörer som kan komplettera de resurser som redan finns internt.

Sajklas vision är att skapa en ny marknad som gör det lika enkelt att återbruka möbler och inredning som att köpa nytt.

Teamet bakom Sakjla

Samtliga delägare i Sajkla bidrar med bredd och djup inom specifika kompetensområden. Under ett tak har vi samlat kunskap om möbelbranschen, återbruk, digitalisering, marknadsföring, företagande, ekonomi, rekrytering och ledarskap m.m. Läs mer om oss i reportaget Därför startade vi Sajkla.

Jenny Ekman VD Sajkla AB

Jenny Ekman

VD i Sajkla. Bildkonstnär och tidigare projektledare av Möbelbruket. Stort kontaktnät inom kommuner, landsting, arkitekter och influencers inom miljöfrågan.

Stefan Lundberg

Civilekonom som jobbat med möbeltillverkning i 25 år och är vd för Lundbergs Möbler. Stor kunskap om möbelbranschen och den återbruksmarknad som nu växer fram.

Christer Hedman

Företagare inom IT sedan 15 år som vd för Mindius. Christer representerar dotterbolaget Mindius Labs som är delägare i Sajkla. Mindius Labs utvecklar affärsidéer till digitala produkter och varumärken.

Mattias Benjaminsson

Erfaren utvecklare av digitala plattformar och system. Jobbar med att bygga Sajklas plattform.

Jens Lindberg

Jens Lindberg

Utvecklare front-end

Camilla Bergman

Camilla Bergman

UX Designer

Andreas Lans

Andreas Lans

Utvecklare back-end

Jenny Jäderborn

Jenny Jäderborn

Utvecklare front-end

Peter Eriksson

Peter Eriksson

Projektledare – Klassificering & Rekond

Roadmap

Vår resa har bara börjat. Här kan ni följa den.

☑️ November 2020 - Lansering 🎉

Dom första kunderna fick ta del av inventering och möbelbibliotek.

☑️ Mars 2021 - Välkommen världen!

En ny version av vår hemsida där vem som helst kan starta ett gratis testkonto på vår plattform. Och det bästa av allt, det går att fortsätta prenumerera på plattformen och ta del av alla nya funktioner som kommer!

Q2 2021 - Orderflöde och mer digitalisering

  • Möbelbiblioteket få ett helt orderflöde där medlemmar kan lägga en intresseanmälan och boka möbler.

Q3 2021 - Köp klassificering i plattformen

  • Vår klassificeringstjänst blir mer digital.

Q4 2021 - Rekonditionering på riktigt

  • Vår rekondtjänst kommer börja bli digital.

2022 - Marknadsplats