Sluta släng.Börja sajkla.

Sedan 2016 har vi undersökt hur möbler kan bli mer cirkulära på ett hållbart och storskaligt sätt. Vår affärsidé hänger tätt samman med våra värderingar, där vi har en önskan om att bidra till globala målen i Agenda 2030 och 1,5 gradersmålet i Parisavtalet genom att digtialisera möbelflöden. Vi vill vara en del av lösningen och jobba med andra som vill åt samma håll.

Att återanvända material som metall och trä istället för att bryta ny råvara i nyproduktion minskar utsläpp av CO₂, bevarar vårt ekosystem och minskar vår konsumtion. Genom att synliggöra redan tillverkade möbler ökar kunskapen och möjligheten att återbruka dem. Ett sätt att spara tid, pengar & miljö. Sluta släng. Börja Sajkla!

En oberoende plattformsleverantör

Sajkla strävar efter att skapa frihet och flexibilitet för hela den återbruksmarknad som nu växer fram och vårt mål är att inte låsa ute några aktörer som vill bidra till en mer cirkulär ekonomi. Kunden styr själv över vem som inventerar, vem som inreder och vilka specifika leverantörer som upphandlas vid rekonditionering av möbler osv. Plattformen tillhandahåller underlag och processer som möjliggör ett effektivare och mer transparent återbruksarbete. Det skapar en frihet att upphandla leverantörer som kan komplettera de resurser som redan finns internt.

Sajklas vision är att skapa en ny marknad som gör det lika enkelt att återbruka möbler och inredning som att köpa nytt.

Teamet bakom Sakjla

Samtliga delägare i Sajkla bidrar med bredd och djup inom specifika kompetensområden. Under ett tak har vi samlat kunskap om möbelbranschen, återbruk, digitalisering, marknadsföring, företagande, ekonomi, rekrytering och ledarskap m.m. Läs mer om oss i reportaget Därför startade vi Sajkla.

Jenny Ekman

VD i Sajkla. Bildkonstnär och tidigare projektledare av Möbelbruket. Stort kontaktnät inom kommuner, landsting, arkitekter och influencers inom miljöfrågan.

Stefan Lundberg

Civilekonom som jobbat med möbeltillverkning i 25 år och är vd för Lundbergs Möbler. Stor kunskap om möbelbranschen och den återbruksmarknad som nu växer fram.

Christer Hedman

Företagare inom IT sedan 15 år som vd för Mindius. Christer representerar dotterbolaget Mindius Labs som är delägare i Sajkla. Mindius Labs utvecklar affärsidéer till digitala produkter och varumärken.

Mattias Benjaminsson

Erfaren utvecklare av digitala plattformar och system. Jobbar med att bygga och utveckla Sajklas plattform.

Tänk dig ett ekosystem av digitala funktioner som förenklar alla steg som behövs för att effektivt kunna återbruka möbler. En nödvändighet för att kunna göra återbruket skalbart och lägga grunden för en ny marknad.

Roadmap

Vår resa har bara börjat. Här kan ni följa den.

☑️ November 2020 - Lansering 🎉

Dom första kunderna fick ta del av:

  • Inventering
  • Möbelbibliotek
  • Marknadsplats

☑️ Mars 2021 - Välkommen världen!

En ny version av vår hemsida där vem som helst kan starta ett gratis testkonto på vår plattform. Och det bästa av allt. Man kan också fortsätta prenumerera på plattformen för att fortsätta använda den!

Q1 2021 - Orderflöde och mer digitalisering

  • Marknadsplatsen kommer få ett helt orderflöde där kunder kan lägga en intresseanmälan.
  • Vår klassificeringstjänst blir mer digital.

Q3 2021 - Rekonditionering på riktigt

Vår rekonditioneringstjänst kommer att bli digital.