Sajkla

– sprunget ur Möbelbruket

Sajkla är ett resultat av ett lyckat miljöprojekt som inititerades av miljönämnden i Västra Götalandsregionen. Miljöprojektet Möbelbruket startade redan 2012 med uppdraget att undersöka hur odaterade möbler från offentlig miljö åter kunde nå marknaden. Detta var något som beskrevs som ett problem av branschens arkitekter.

IDC West Sweden fick i uppgift av Västra Götalandsregionen att undersöka hur idén skulle kunna finna förankring hos tillverkande möbelindustri. Idag gör Sajkla det möjligt att cirkulera möbler via tillverkande industri istället för att slänga.

Ett starkt nätverk av leverantörer

Både rekonditionerade och nya möbler måste ha ett lägre utsläpp av CO2! Sajkla har ett nätverk av leverantörer med stor vana av högt ställda miljökrav i stora möbelprojekt. Tillsammans med våra leverantörer vill vi utveckla marknaden för återbrukade möbler genom att erbjuda kvalitativt återbruk. Viljan att ta möbelproduktion och kunskap om möbler till nästa nivå är en gemensam kraft som växt sig allt starkare i takt med kunskap om nya behov för vårt klimat. Vi har kunskapen att göra skillnad!

Bord & Stolar

Tapetseri, stoppmöbler

Metall

Samarbete och utveckling