Få kraft i arbetet med cirkulär inredning och återbruk i offentlig miljö. Anmäl ditt kontor till höstens digitala utbildning – Möbler i Cirkulär Omställning 2023.

En utbildning med fokus på kunskap och nätverk, att förändra tillsammans. Målet med utbildningen är att du och dina kollegor både får senaste fakta och konkreta exempel på hur branschen driver cirkulära interiörer framåt och vilka miljömässiga och ekonomiska besparingar vi kan göra.

Utbildningen består av 6 st digitala träffar som innehåller en helhet och bredd som svarar på de flesta frågor om var återbruk står idag och vart vi är på väg. Kursen kommer stärka dig och dina kollegor med kunskap och nätverk för att arbeta vidare med cirkulär omställning på ett tryggt och effektivt sätt.

Målgrupp

Vi välkomnar både privata och offentliga organisationer som hanterar projekt med stora volymer möbler, inredningsarkitekter, inredare, designers, projektledare och andra aktörer i möbelbranschen. Anmälan görs per kontor/organisation och hela projektgruppen är välkommen på utbildningen.

Anmälan

Tid: Den 9, 16, 23 & 30 november samt 7 & 14 december mellan kl 08:30-10:00.
Plats: Digitalt via Zoom.
Pris hela kontoret: 25 500 kr. Hela projektgruppen är välkommen på utbildningen valfria tillfällen.
Eller pris per person: 6500 kr
Alla priser är ex moms.
Anmälan: info@sajkla.se

Utbildare

Sajkla arrangerar, föreläser och modererar utbildningen. Ett utbildningsteam som på olika vis aktivt driver en cirkulär omställning av möbelbranschen är inbjuden. Under utbildningen får du träffa livscykelanalytiker, arkitekter, projektledare och andra aktörer inom återbruk och hållbarhet. Moderator för utbildningen är inredningsarkitekt Amalia Marin som omvärldsbevakat branschen under låg tid.

Läs intervjun med Amalia
 
Välkommen!

sajkla-gaster-H_2023-v5-2080px

Utbildningens innehåll

 

Träff 1: Vision - var står vi idag och vart vill vi komma härnäst?

Helhet - Var står vi idag och vad kan vi sträva mot inom de närmsta tre åren? Vänd inköpstrappan och placera befintliga möbler först. Var gör återbruk mest nytta? Med hjälp av två erfarna inredningsarkitekter ser vi helheten ur perspektiven; ekonomisk- ekologisk och social hållbarhet. Vi får också en övergripande bild av vad cirkulär ekonomi är av Tobias Jansson, som är föreläsare och konsult med fokus på cirkulär ekonomi och industriell symbios.
Tid: 9 november kl 8.30-10:00.
Gäster: Tobias Jansson; CircularEconomy.se, Kristofer Jonsson; Sibab, Elin Persson; LINK Arkitektur,

Träff 2: Inventering, projektering & LOU

Hur inventerar vi på bästa sätt? Hur gör vi begränsningar? Vem gör vad? Upplägg och resurseffektivitet. Vad lönar sig i det långa loppet? Hur fungerar det i kommuner och andra stora möbelägare eller mindre projekt? Återbruk eget och återbruk köpt - hur funkar det ihop? Hur arbetar vi cirkulärt inom LOU?
Tid: 16 november kl 08:30-10:00.
Gäster: Christina Jönsson; Inredning Upphandling och Mikael Sandqvist; Arbetsplatsmiljö, Ebba Hjort; Ahrbom & Partner.

Träff 3: Beräkningar av ekonomisk och miljömässig besparing

Vi får höra om projektet med Skandia Fastigheters huvudkontor där de har jobbat med frågeställningen "Hur skapar vi Sveriges mest hållbara kontor?” Sajkla och Miljögiraff presenterar det nya verktyg som de skapade i samband med projektet för mer exakt miljödata på olika möbeltyper. Verktyget visar påverkan av nya påförda material vid rekond och kan användas som stöd i återbruksprojekt med både rekond och återbruk i befintligt skick. Vi tittar på potentialen i ekonomisk och miljömässig besparing samt allt du velat veta om rekond.
Tid: 23 november kl 8.30-10:00.
Gäster: Maja Jakobsson; Miljögiraff, Sara Eriksson Skandia Fastigheter, Peter Eriksson; Sajkla.

Träff 4: Återbruksprojekt

Återbruksprojekt kräver ett delvis nytt sätt att jobba för både beställare, inredningsarkitekter och projektledare. Vi presenterar våra erfarenheter direkt från verkligheten. Erfarenhet och kunskap som vi vill dela vidare så att även du framgångsrikt kan spara tid, pengar och miljö – utan att ge avkall på gestaltningen.
Tid: 30 november kl 8.30-10:00.
Gäster: Cecilia Dreyfert; Murman arkitekter. Malin Ahlgren; The local studio. Tove Sjöberg; Studio Feuer.

Träff 5: Cirkulära aktörer och Möbler för framtida cirkulation

En kavalkad av cirkulära aktörer presenterar kort sina erbjudanden som följs av ett modererat samtal med frågor som: Hur ser den cirkulära affären ut i vår bransch idag? Hur kan vi skala upp den? Vilka fördelar kan vi se genom samarbete? Hur kan vi effektivisera det cirkulära alternativet?
Tid: 7 december kl 08:30-10:30.
Gäster:

Träff 6: Omvärldsbevakning och föreläsning

För ett obegränsat antal deltagare. Bjud in chefer, fler kollegor, kunder och partners. Föreläsningen handlar om “Möbler i en cirkulär omställning”. Från aktuell omvärldsbevakning till hur cirkulär möbelhantering ger både ekonomisk och miljömässig vinst i både stora och små projekt.
Tid: 14 december kl 08:30-09:30.
Gäst: Jenny Ekman; Sajkla.

Vill du veta mer?

Hör av dig till Amalia om du vill veta mer om utbildningen.
amalia.marin@sajkla.se

Kopia av Amalia Marin svartvit