En halvdag för dig som står inför ett återbruksprojekt och vill lära dig mer för att spara både tid & klimat utan att ge avkall på gestaltningen.

Återbruksprojekt kräver ett delvis nytt sätt att jobba för både beställare, inredningsarkitekter och projektledare. Under en halvdag presenterar vi våra erfarenheter direkt från verkligheten. Erfarenhet och kunskap som vi vill dela vidare så att även du framgångsrikt kan spara tid, pengar och miljö – utan att ge avkall på gestaltningen. Träffa Sajkla tillsammans med inbjudna gäster i Stockholm.

22 september

Sajkla med gäst Clara Wickman från RISE

18 oktober

Sajkla med gäst Caroline Tottie från Adda Inköpscentral

17 november

Sajkla med gäst Linus Davidsson från Swedese

Tid & plats

Kl 8.30-12.00
Dagen börjar 08:30 med en gemensam frukost som kl. 09:00 följs av en serie föreläsningar med tid för frågor.

AGV
The Nordic Proptech Hub
Storgatan 23C
Stockholm

Begränsat antal platser till 20 st per tillfälle.

Anmälan till:

info@sajkla.se

Teamet & Gäster

Amalia Marin, Sajkla

Inredningsarkitekt

Amalia Marin är inredningsarkitekt med över 10 år i branschen. Hon har främst arbetat med skolor och kontor. Amalia kommer att berätta om sina erfarenheter av att ändra befintliga strukturer kring återbruk och nyckelfaktorer för att lyckas med återbruksprojekt.

Peter Eriksson

Peter Eriksson, Sajkla

Projektledare – Klassificering & Rekond

Peter har stor erfarenhet av möbelproduktion och är projektledare i Sajkla. Peter kommer berätta om ett projektet på Väla köpcenrum där många olika material & möbler rekondades storskaligt via möbelindutrin åt Skandia Fastigheter. Projektet är ett av landets största och mest komplexa återbruksprojekt.

Jenny Ekman, Sajkla

Vd och medgrundare i Sajkla

2019 grundades Sajkla med visionen att göra det lika enkelt att återbruka som att köpa nytt. Idag har bolaget genomfört över 30 återbruksprojekt. All kunskap digitaliseras löpande i plattformen sajkla.se för att hjälpa inredningsarkitekter, möbelägare och rekondleverantörer att snabbare ställa om till cirkulär möbelhantering.

Clara Wickman, RISE

Hållbarhetsanalytiker

Clara arbetar med livscykelanalys (LCA) och andra former av miljösystemanalys, bland annat gällande cirkularitet och energi. Clara kommer berätta om sitt arbete med projektet Klimattal för möbler som hon drev under hösten 2021 på RISE som är en del av Cirkularitet.se.

Caroline Tottie, Adda inköpscentral

Kategoriansvarig Kontor och Förbrukning – Adda inköpscentral (fd SKL kommentus)

Caroline berättar om avtalet **Möbler återbruk inkl tillhörande tjänster 2021** där Sveriges 1190 upphandlande myndigheter nu kan avropa återbruk av möbler med tillhörande tjänster. Avtalet kopplat till cirkulär möbelhantering skapar helt nya möjligheter för kommunal och regional verksamhet att spara stort, både ekonomisk och miljömässigt.

Linus Davidsson, Swedese

Representerar cirkularitet och reparation av möbler

Linus är uppväxt i möbelriket och från grunden utbildad tapetserare. För Swedese driver Linus projekt ihop med Skanska och möbeldesignern Louise Hederström. Tillsammans utforskar de möjligheten att förvandla betongkärnor, använda träreglar och ratat läder till tidlösa och funktionella möbler med hög designnivå. Spillmaterialet kommer från Skanskas byggarbetsplats, Swedeses möbeltillverkning och från sjuka almträd som nu får nytt liv i ett av Sveriges första klimatneutrala kontorshus, Hyllie Terrass.