Skaraborg Invest investerar stort i Sajkla AB

Skaraborg Invest gör sin historiskt största investering sedan starten 2014. Mixen mellan möbeltillverkning och digitalisering i Sajkla är unik och tajmingen är helt rätt.
sajkla-skaraborg_invest.jpg

Skaraborg Invest har missionen att skapa förutsättningar för nytt företagande och nya arbetstillfällen i Skaraborg. Sajkla utvecklar en digital plattform som gör det enkelt för stora offentliga möbelägare att cirkulera överblivna möbler internt och få möjlighet att uppdatera dem via möbelindustrin istället för att köpa nytt. Stora volymer går ofta att återbruka i befintligt skick, något som är positivt både för plånboken och klimatet.

Skaraborg Invest investerar 3 miljoner i Sajkla

- Skaraborg Invest gör sin historiskt största investering sedan starten 2014. Mixen mellan möbeltillverkning och digitalisering i Sajkla är unik och tajmingen är helt rätt. Sajkla skapar även nya arbetstillfällen i Skaraborg bland möbeltillverkare via plattformen i den nya återbruksmarknad som nu växer fram, säger Christina Helenius Vd för Skaraborg Invest.

Teamet bakom Sajkla har mångårig kunskap om den återbruksmarknad som växer sig starkare.

- Vi har samlat på oss en unik kunskap som nu efterfrågas i hela Sverige. Under 2021 har vi ökat omsättningen kraftigt i bolaget och märker nu att den nationella marknaden är mogen för våra tjänster. Vår digitala plattform är skalbar och vi ser att den potentiella marknaden är mycket större än Sverige. De grundläggande behoven som vi hjälper till att lösa finns åtminstone i stora delar av västvärlden, säger Jenny Ekman Vd för Sajkla

Möjligheten att nu med hjälp av Skaraborg Invest öka takten och skala upp verksamheten snabbare är fantastiskt roligt men framförallt viktigt ur flera perspektiv. Att jobba för lösningar i en global utmaning som 1,5-gradersmålet i kombination med att säkra den lokala möbelindustrin är en stark drivkraft.

- Vi känner oss trygga med Skaraborg Invest som har både kunskap, erfarenhet och kapital för att hjälpa oss ta Sajkla till nästa nivå. Det betyder mycket för oss med en stark lokal förankring och en nära dialog. Vi är redo för nästa steg och kommer öka organisationen i Sajkla redan till hösten, fortsätter Jenny.

Sajkla inventera möbelbiblotek i tre mobilvyer


Om Skaraborg Invest

Skaraborg Invest är ett riskkapitalbolag ägt av Länsförsäkringar Skaraborg, Science Park Skövde och 15 lokala företag och företagsledare i Skaraborg. Skaraborg Invest är i och med denna investering delägare i 11 innovativa företag i Skaraborg. Bolaget har sedan starten 2014 bidragit till mer än 150 nya innovativa arbetstillfällen i Skaraborg. www.skaraborginvest.se


Om Sajkla

Sajkla bildades i februari 2019 och ägs idag av Jenny Ekman, Stefan Lundberg, Mattias Benjaminsson och Mindius Labs. Sajklas vision är att skapa en ny marknad för möbler och inredning för offentliga miljöer där det är lika enkelt att återbruka som att köpa nytt. Bolaget har sin verksamhet i Tibro och Skövde.

Sajklas lösningar för återbruk och ett cirkulärt möbelflöde är uppdelat på tre affärsområden:

  • En digital plattform med funktioner för ett effektivt återbruk.
  • Rekond, en tjänst för att kvalitativt uppdatera befintliga möbler så de upplevs nya.
  • Konsulttjänster för att hjälpa organisationer att utföra och förstå återbruk.

För ytterligare information kontakta gärna

Jenny Ekman, vd Sajkla AB
jenny@sajkla.se
0733-34 35 32

Christina Helenius, vd Skaraborg Invest
christina@skaraborginvest.se
0705-27 31 02


Pressbild

Ladda ner huvudbilden i originalformat

Publicerat: