Så enkelt är det att avropa rekond från Adda

Funderar du på att renovera kontorets möbler, och använda Addas avtal för möbelrenovering? Här får du en enkel guide till hur du ska göra steg för steg.

process-rekond-ALLA-infographic-2000px

Sajkla finns upphandlad i Addas avtal delområde B1 och B2 - möbelrenovering och tapetsering, samt delområde D - IT-plattform. Syftet med upphandlingen är att skapa förutsättningar att införa cirkulära möbelflöden och på så vis minska resursförbrukning och klimatpåverkan.

Tänk på det här

Om du inte redan är det, anslut dig till Addas avtal delområde B1 och B2. Det gör du enklast via kommunens egen Inköp & upphandling. Avtalet innehåller en särskild fördelningsnyckel (SFN) som gör att du kan beställa rekond direkt hos oss på Sajkla. Alla beställningar under 200 möbler måste inte konkurrensutsättas. Vi konkurrensutsätter leverantörer och presenterar bästa pris.

När du väljer ut de möbler du vill rekonditionera, tänk på att hålla ihop volym då vi upphandlar pris på hela volymen möbler. Ju högre volym - desto bättre styckpris. Rekonditioneringen kan sedan genomföras i etapper efter dina önskemål. Vill du till exempel skicka 10 stolar åt gången så anpassar vi rekonditioneringen efter din verksamhet.

Så här går det till

1️⃣ Inventera &klassificera de möbler du villrekonditionera. Inventerar gör du enkelt med Sajklas app.
2️⃣ Välj vilka nya material möblerna ska uppdateras med. Vi hjälper dig gärna.
3️⃣ Skicka förfrågan till oss. Ett enkelt mejl går bra tillinfo@sajkla.se så tar vi fram en offert. Sedan undersöker vi ert behov hos våra leverantörer och återkommer med ett pris. Efter det kan du fatta beslut om vad som ska rekonditioneras och orderläggning sker. Möblerna hämtar vi upp och transporterar för rekond hos våra leverantörer.
4️⃣ Leverans - Dina möbler har blivit som nyaSajkla ansvarar för att rapportera till Adda att avrop på rekond är genomförd.

 

Testa en möbel först

Vill du först prova rekonditionering på en möbel för att se hur det blir? Inga problem, då får du något att visa upp i din verksamhet och skapa en snackis runt. Kostnaden ligger runt 5000 kr per möbel.

När du sedan bestämt vilka möbler som ska rekondas rekommenderar vi lite större volym. Ju fler möbler, desto lägre blir priset som brukar landa på halva priset eller lägre mot vad det kostar att köpa nytt.

Addas ramavtal

Addas upphandling innehåller olika delområden där Sajkla är tilldelad i flera. Delområde D IT-plattform med och delområde B1 och B2 – Möbelrenovering & -tapetsering. Plattformen synliggör sortimentet åt beställaren och skapar bra förfrågningsunderlag till leverantören vilket gör återbruket möjligt. Att vi även kan genomföra den fysiska rekonden på produkterna tillsammans med vårt professionella leverantörsnätverk gör oss till en trovärdig IT-leverantör. Vi vet hur återbruksprojekt går till i verkligheten och kan därför digitalisera flödena.

Läs mer om Addas ramavtal
 

Beställ klassificering

Genom en klassificering får du en bedömning på hur lämpliga era möbler är att rekonditionera. Resultatet sorterar ut vilka möbler som gör återbruk säkert & lönsamt. Till klassificeringen följer rekommendationer, förslag på nya material och tips på vad du kan göra med möblerna.

Läs mer om klassificering

Vill du veta mer?

Hör av dig till Peter om du vill veta mer om rekonditionering av möbler.
peter.eriksson@sajkla.se
0708-43 64 23

peter-eriksson-600x400-bw