Plaststol blir sammetslen med flockad yta - 38 st

38 gröna plaststolar flockades och fick både ny färg och nytt ytskick i samma förvandling.

IMG_8009 2

Cedervall Arkitekter i Stockholm stod inför en flytt och passade då på att rekonditionera 38 st plaststolar. Den tidigare hårda gröna plasten fick en ny sammetslen blå yta och stolen blev en riktig Showstopper 🤩 Att förlänga livet på möbler i plast och på möbler som inte går att ta isär är nu äntligen möjligt.

Om flockning

Flock är ett fiber som gör att en produkt tål lång användning, hårda tag, hårt slitage och får en ljuddämpande effekt. Metoden kan användas på alla former och ytor. Det fungerar även utmärkt på till exempel höj- och sänkbara skrivbord som är svåra att omlackera på grund av det elektriska. Dessutom är det naturligt flamsäkert då det smälter vid mycket höga temperaturer. Både praktiskt och snyggt 👌🏻

Behöver möbeln rengöras från damm använder man dammsugare eller klädroller. För fläckborttagning fungerar ljummet vatten med mild tvållösning. Efter tvätt kan man borsta med en mjuk borste för att få fram den lena ytan.

Tips till dig som vill prova

Flockning fungerar på alla former och ytor. När det gäller plast kan det vara lite lurigt för oftast vet man inte exakt vilken plast som är använd. Vi rekommenderar alltid att göra ett test. I det här fallet var Cedervalls kloka och beställde en teststol. Det visade sig att vidhäftningen inte var tillräcklig, så vi gjorde ett test till där vi ruggade ytan, använde en annan primer och ett annat lim, och då fick vi ett fantastiskt resultat.

Snabbfakta

Antal38 st
Prisindikationca. 800 kr/st exkl. moms + kostnad för tyg.
Färg713 electric blue
ProjektCedervalls kontorsflytt

Före

IMG_8008
IMG_8012

Efter

image003
IMG_8009
IMG_8010
sajkla-inspiration-referenser-no_white-700px.jpg

Se fler exempel på utförd rekond

Vi har gjort en hel del kvalitativ rekond och har samlat några av dom i ett inspirationsgalleri.