Befintliga möbler ska ses som råvara till nya och kan ersätta nyköp. De kan upplevas som nya och passa in i nya rum. Med hjälp av Sajklas leverantörsnätverk kan en rekonditionerad möbel leva många år till i den offentliga miljön. Det finns massor med goda exempel på hur möbler kan se ut efter en rekond. Här har stol Benty och fåtölj Dropp nytt liv!

Försvarshögskolan i Stockholm har valt att behålla sina stolar och fåtöljer. Sedan en tid tillbaka har de undersökt olika utföranden på sina befintliga möbler. Just nu rekonditioneras möblerna hos Sajkla. Fåtölj Dropp som ursprungligen är designad av Claes Koivisto Rune och tillverkad av Skandiform fungerar riktigt bra att återbruka. Modell Benty från EFG är en staplingsbar konferensstol med ben och armstöd i bok som lätt målas och kläs i nytt tyg. Två olika tester har genomförts på båda möbeltyperna.

AIX arkitekter valde att låta stolen få en blågrå kulör och ihop med ett ockragult tyg.

Stol Benty fick nytt liv med nya kulören NCS S 3010-B30G och omklädd i tyg från Kvadrat, Coda 2 kulör: 442. Fåtölj Dropp här i tyg från Kvadrat, Raf Simons, Phlox, 443 (ockragul) och pulverlackat stativ i RAL 9018 papyrusvit (blank)
Omgestaltningen står AIX arkitekter för.

Klicka på bilderna för att visa hela bilden i större format.

Indicum inredningsarkitekter gjorde tester i blått och grått

Inledningsvis gjordes prover på både stol och fåtölj. Här är Benty klädd i tyg från Kvadrat, Remix 2, kulör 163 (grå) och lackad i NCS S 6000 N (grå) Fåtölj Dropp, oklädd i tyg från Kvadrat Canvas 2, 0794 (blå) och pulverlackat stativ i RAL 5014 Pigeon blue (gråblå)

Klicka på bilderna för att visa hela bilden i större format.

Pris och miljöeffekt

Här har olika inredningsarkitekter valt helt fritt bland möbeltyg och kulör och i båda fallen är priset ca 30 % lägre än nytt. Nyckeln till det låga priset är att stolen är bra för återbruk och att volymen överstiger 20 st av samma modell. Att rekonditionera sina möbler istället för att köpa nya sänker CO2-utsläppen med ca 50 % främst för att ingen ny jungfrulig råvara behöver brytas. Läs mer på vår sida Miljövinster

Före rekond

Klicka på bilderna för att visa hela bilden i större format.

Stol Benty före

En kvalitativ rekonditionering

Att kravställa hur rekonditioneringen går till är viktigt. Sajklas leverantörer uppfyller krav på att tillförda material ska klara Möbelfaktas eller Svanens miljökrav. Garantikraven är 2 år på stabilitet, ytbehandling och tillförda material.
Läs mer om hur det kan gå till på vår sida om Rekonditionering.

sajkla-inspiration-referenser-no_white-700px.jpg

Se fler exempel på utförd rekond

Vi har gjort en hel del kvalitativ rekond och har samlat några av dom i ett inspirationsgalleri.

Börja SajklaLogga in
Skapa konto
Sajkla förKommuner
Regioner
Arkitekter
Företag
FunktionerInventering
Möbelbibliotek
Boka möbler
Kom igångUppstart
Inspiration
Prissättning
Boka demo
TjänsterUtbildningar
Klassificering
Rekonditionering
Klimatberäkning
Om ossNyheter
Teamet
Styrelse
Roadmap
Historia
MerMiljövinster
Allmänna villkor vid rekonditionering
Integritetspolicy
Kontakt

E-post

info@sajkla.se

Besöksadress

Fredsgatan 1
543 33
Tibro