Förverkliga cirkulära inredningar och återbruk i offentliga miljöer. En dag med fokus på kunskap och nätverk, från tanke till handling.

Målet är att du får både fakta och konkreta exempel på effekter och motiv till hur cirkulära möbler kan bidra med både miljömässig och ekonomisk vinst. Dagen innehåller en helhet och bredd som ska svara på de flesta frågor om återbruk vilket gör att du kan kommunicera och använda kunskapen vidare på ett bra sätt.

Utbildningen riktar sig till företag & organisationer som på olika vis hanterar stora volymer möbler i offentliga miljöer.

Utbildare

tobias-jansson_foto-annacarin-isaksson.jpg

Tobias Jansson, Circular Economy

Tobias Jansson är omvärldsbevakare och föreläsare med fokus på trender inom cirkulär ekonomi och cirkulära affärsmodeller. Han har gjort 200+ uppskattade föreläsningar och workshops runt om i Norden, alltid inspirerande, uppdaterat och visionärt. Tobias börjar med att ge oss den breda bilden av vad som händer inom cirkulär ekonomi och knyter sedan an några aktuella trender till möbelbranchen. Läs mer på circulareconomy.se

”I framtiden tillverkar vi möbler för den cirkulära ekonomin redan från början, med modulär uppbyggnad och standardiserade komponenter.”
— Tobias Jansson

Maja Jakobsson, Miljögiraff

Vi har ca 10 år på oss att får ner klimatpåverkan av våra möbler och inredningar till 25% av dagens nivåer. Med utgångspunkt från möbelns livscykel beskriver Maja varför och hur vi ska jobba med olika cirkulära lösningar för att nå klimatmålen. Miljögiraff gör livscykelanalyser och hjälper både privata och offentliga kunder att skapa konstruktiva hållbarhetsstrategier.

"Vi står inför en av de största produktions/konsumtions förändringarna sen industriella revolutionen och måste jobba gränsöverskridande och kreativt för att engagera och attrahera varandra."
— Maja Jakobsson

Foto-Pontus-Johansson7142_-MAJA.jpg
Kristofer-3.jpg

Kristofer Jonsson, Kjellgren Kaminsky

Kristofer Jonsson driver whatif design studio. Fokus är erbjudanden inom cirkulära interiörer. Kristofer arbetar med kommunikation i rumslig form. Ord som engagera, förädla och långsiktig är delar av berättelsen. Under sin tidigare anställning på White arkitekter var Kristofer ansvarig inredningsarkitekt för Telia Company Luleå och Selma Lagerlöfs Center, två av Sveriges absolut största interiöra återbruksprojekt. Dessa två återbruksprojekt banar väg för att arbeta med storskaligt återbruk med fantastisk resultat.

Jenny Ekman, Sajkla

Idag kasseras enorma mängder möbler av hög kvalité för att de upplevs daterade, slitna eller inte passar in vid en förändring. Sajkla jobbar tillsammans med marknadens mest kompetenta nätverk av möbelföretag för att det ska vara lika enkelt att välja en snygg återbrukad möbel som att köpa en ny. Läs mer om oss och varför vi startade Sajkla.

“Det gömmer sig ett enormt värde och nytt potential i den råvara som anses vara förbrukad. Att det fortfarande kasseras stora mängder möbler idag är helt obegripligt, nu ändrar vi på det! ”
— Jenny Ekman

Jenny.jpg

Detaljer

Datum och tid:

Plats: Digital utbildning.

Pris: 2 995 exkl. moms per deltagare

När du anmält dig skickar vi en länk med instruktioner för anslutning.

Urval av företag & organisationer som är anmälda

  • 5562801323
  • A.R.V Ateljé
  • Cedervall arkitekter
  • Kantikant
  • Liljewall arkitekter
  • Rstudio for Architecture
  • Studio Wilda Winclair
  • Swedese Möbler AB