Utbildning

Sajkla har olika utbildningspaket som passar både enskilda grupper och stora organisationer. Kraven på kunskap inom möbler och inredning ökar hela tiden. Nya frågor formas av vår nutid och framtid. Vi behöver förstå vad som är en miljömässigt bra möbel gjord för cirkularitet från början. Vi behöver veta vilka fördelar & nackdelar som metall eller trä har för miljön över tid och vilka befintliga möbler som är lämpliga för återbruk, hur de kan omgestaltas och dessutom följa Möbelfaktakraven.

Vi har samlat på oss massor av kunskap som gör många av hindren lägre för att komma igång i en cirkulär riktning. Målet med föreläsningarna är att ni ska känna er stärkta i dialoger och genomförande när det handlar om återbruk där Sajkla utökat er verktygslåda med fakta och inspirerande exempel.

Föreläsning - Ett cirkulärt möbelflöde i praktiken.

Idag strävar många organisationer efter att nå globala mål och sänka sitt co2-utsläpp. Till exempel vänder allt fler på inköpstrappan och placerar befintliga möbler först när rum ska göras om. Vad innebär det för en kommun, för inredningsarkitekten, och för möbeltillverkaren? Hur ser sortimentet ut och hur påverkar det resultatet? Det finns stora vinster att göra både miljömässigt och ekonomiskt om vi tänker och agerar med cirkulärt perspektiv från start. Ingen skulle längre tveka om alla kunde se en enkel väg dit, där den befintlig råvaran upplevs ny i nya rum tillsammans med helt nyproducerade möbler.

En helhetstäckande timma med utgångspunkt i omvärldsbevakning som sedan landar i konkreta verktyg, kostnader och inspirerande & goda exempel.

_MG_3632.jpg
Skicka en intresseanmälan för föreläsningen - ett cirkulärt möbelflöde i praktiken. 

Praktisk startutbildning

Inventera.jpg

Under en halvdag hjälper vi er komma igång att inventera möbler. Vi går igenom hur Sajklas plattform och app fungerar och genomför en inventering tillsammans med er på olika möbeltyper. Vi ser de inventerade möblerna i ert möbelbibliotek, hur du som användare kan använda allt material i nästa led i flödet. Vi visar er hur möbler som inte är i bruk blir synliga för andra i er organisationen och kan bokas. För att förstå en möbels resa i ett cirkulärt flöde visas en presentation med goda exempel på återbruk, hur klassificering och rekonditionering går till. Avslutningsvis landar vi i hur ett effektivt återbruk ger både ekonomiska och miljömässiga vinster.

Skicka en intresseanmälan för praktisk utbildning - inventeringsverktyget 

Företagsbesök hos leverantörerna i Sajkla

Besök möbelföretagen som är anslutna till Sajkla. Under dagen får du besöka fabriker som tillverkar möbler, lära mer om de olika kravcertifieringarna på dagens möbelmarknad och vad de betyder, samt utforska vad som gör en möbel lämplig för återbruk. Vi undersöker både nytillverkat, befintliga möbler och nya material som följer högt ställda miljökrav.

Utbildningen är lämplig för dig som:

  • Jobbar med inredning till offentliga miljöer
  • Inredningsarkitekter
  • Inköpare av möbler och inredning
  • Miljöansvariga på företag och offentliga förvaltningar
5.James-Minard-vd-Stolfabriken-med-Wien.jpg
Skicka en intresseanmälan för företagsbesök hos leverantörerna i sajkla 

Möbler i en cirkulär omställning

Förverkliga cirkulära inredningar och återbruk i offentliga miljöer. En dag med fokus på kunskap och nätverk, från tanke till handling. Målet med dagen är att du får både fakta och konkreta exempel på effekter och motiv till hur cirkulära möbler kan bidra med både miljömässig och ekonomisk vinst. Dagen innehåller en helhet och bredd som ska svara på de flesta frågor om återbruk vilket gör att du kan kommunicera och använda kunskapen vidare på ett tryggt sätt.

Utbildningen riktar sig till organisationer som hanterar stora volymer möbler, inredningsarkitekter, inredare, designers, aktörer i möbelbranschen, inköpare inom offentlig verksamhet m fl.
Anordnas i Stockholm, Göteborg och Malmö och även digitalt via Zoom.

Utbildare

Sajklas utbildningsteam verkar inom olika kompetenser och expertområden. Med fokus på ett cikrulärt möbelflöde föreläser alla utbildarna vid olika tillfällen.

tobias-jansson_foto-annacarin-isaksson.jpg

Tobias Jansson
circulareconomy.se

Foto-Pontus-Johansson7142_-MAJA.jpg

Maja Jakobsson
Miljögiraff

Jenny Ekman 210601 ratio 3.2

Jenny Ekman
Sajkla

Skicka en intresseanmälan för intresserad av en utbildning?