Utbildning

Sajkla har olika utbildningspaket som passar både enskilda grupper och stora organisationer. Kraven på kunskap inom möbler och inredning ökar hela tiden. Nya frågor formas av vår nutid och framtid. Vi behöver förstå vad som är en miljömässigt bra möbel gjord för cirkularitet från början. Vi behöver veta vilka fördelar/nackdelar som metall eller trä har för miljön över tid och vilka befintliga möbler som är lämpliga för återbruk, hur de kan omgestaltas och dessutom följa Möbelfaktakraven.

Föreläsning

Det krävs nya perspektiv och inspiration för att se alla fördelar med återbruk. Vi har samlat på oss massor av kunskap som gör många av hindren lägre för att komma igång i en cirkulär riktning. Vi kommer till er och föreläser en timma om möjligheter med befintliga möbler så att ni bättre kan bedöma miljöeffekt och ekonomisk kostnad inom återbruk. Målet med timman hos er är att ni ska känna er stärkta i dialoger när det handlar om återbruk, där Sajkla utökat er verktygslåda med både fakta och inspirerande exempel. Ni kommer kunna applicera kunskapen på olika vis oavsett om ni jobbar med Sajkla i fortsättningen eller finner andra vägar.

Föreläsning

Vänd på inköpstrappan - Från tanke till handling


Omfattning: 1 timma

Föreläsningen innehåller olika delar med start i en omvärldsbevakning kopplat till Agenda 2030 - besparingar CO2 – följt av goda exempel.
  1. Mindset: Vänd på inköpstrappan - Skapa rätt förutsättningar för omgestaltning av befintliga möbler, komplettera sedan med nytt.
  2. Agera: Inventering och klassificering av möbler - Att tänka på vid återbruk. Vilka möbler är bra att återbruka ekonomiskt och miljömässigt?
  3. Bakom kulisserna: Rekonditionering i ett kvalitativt återbruk. Leverantörsnätverket från tillverkande möbelindustri genomför industriellt återbruk. Processer, material och garantier.
Goda exempel på befintliga möbler som följer en gestaltningsidé i verkliga projekt, dess utmaningar och positiva överraskningar i en ny cirkulär kontext.

Kontakta oss för digital presentation och prisförslag.

Företagsbesök hos leverantörerna i Sajkla

Under en dag tar vi dig med på en resa genom möbelbranschen. Du får besöka tillverkare av möbler, lära mer om de olika kravcertifieringarna på dagens möbelmarknad och vad de betyder, samt utforska vad som gör en möbel lämplig för återbruk. Både nya och gamla möbler. Vi lovar dig en spännande och utvecklande dag.

Utbildningen är lämplig för dig som:

  • Jobbar med inredning till offentliga miljöer
  • Inredningsarkitekter
  • Inköpare av möbler och inredning
  • Miljöansvariga på företag och offentliga förvaltningar

Avgiften är 4 900 kr/pp exkl moms. I priset ingår lunch och fika.

5.James-Minard-vd-Stolfabriken-med-Wien.jpg

Möbler i en cirkulär omställning

Förverkliga cirkulära inredningar och återbruk i offentliga miljöer. En dag med fokus på kunskap och nätverk, från tanke till handling. Målet med dagen är att du får både fakta och konkreta exempel på effekter och motiv till hur cirkulära möbler kan bidra med både miljömässig och ekonomisk vinst! Dagen innehåller en helhet och bredd som ska svara på de flesta frågor om återbruk vilket gör att du kan kommunicera och använda kunskapen vidare på ett tryggt sätt.

Utbildningen anordnas i Stockholm och i Göteborg och riktar sig till inredningsarkitekter, inredare, designers, aktörer i möbelbranchen, inköpare inom offentlig verksamhet m fl.

Utbildare

tobias-jansson_foto-annacarin-isaksson.jpg

Tobias Jansson
circulareconomy.se

Foto-Pontus-Johansson7142_-MAJA.jpg

Maja Jakobsson
Miljögiraff

Kristofer.jpg

Kristofer Jonsson
What If Design Studio

Jenny.jpg

Jenny Ekman
Sajkla