Utbildning

Sajkla har olika utbildningspaket som passar både enskilda grupper och stora organisationer. Kraven på kunskap inom möbler och inredning ökar hela tiden. Nya frågor formas av vår nutid och framtid. Vi behöver förstå vad som är en miljömässigt bra möbel gjord för cirkularitet från början. Vi behöver veta vilka fördelar/nackdelar som metall eller trä har för miljön över tid och vilka befintliga möbler som är lämpliga för återbruk, hur de kan omgestaltas och dessutom följa Möbelfaktakraven.

Vi har samlat på oss massor av kunskap som gör många av hindren lägre för att komma igång i en cirkulär riktning. Målet med föreläsningarna är att ni ska känna er stärkta i dialoger och genomförande när det handlar om återbruk där Sajkla utökat er verktygslåda med fakta, verktyg och inspirerande exempel.

Föreläsning - Befintliga möbler först

Idag strävar många organisationer efter att nå globala mål och sänka sitt co2-utsläpp. Till exempel skriver allt fler om inköpstrappan och placerar befintliga möbler först när rum ska göras om. Vad innebär det för en kommun, för arkitekten, och för möbeltillverkaren? Hur ser sortimentet ut och hur påverkar det resultatet? Det finns stora vinster att göra både miljömässigt och ekonomiskt om vi tänker och agerar med cirkulärt perspektiv från start. Ingen skulle längre tveka om alla kunde se en enkel väg dit, där den befintlig råvaran upplevs ny i nya rum tillsammans med helt nyproducerade möbler.

En helhetstäckande timma med utgångspunkt i omvärldsbevakning som sedan landar i konkreta verktyg, kostnader och inspirerande & goda exempel.

_MG_3632.jpg

Praktisk utbildning - Inventeringsverktyget

Inventera.jpg

Lär dig inventera med Sajkla App.

Program:
1. Vi går igenom hur Sajklas inventering fungerar, delar ut konton och ser till så att alla kan logga in och komma åt systemet med sin mobiltelefon

2. Därefter genomför vi en inventering.

3 . Vi ser de inventerade möblerna i möbelbiblioteket, hur du som ägare administrerar kontot, byta ägare/plats etc. Vi visar hur möblerna läggs ut på marknadsplatsen och kan bokas. Vi förklarar även tjänsterna klassificering och rekonditionering samt beskriver hur ett effektivt återbruk ger både ekonomiska och miljömässiga vinster.Avslutningsvis presenteras kommande uppdateringar av plattformen, deltagarnas behov och önskemål samlas in.

Företagsbesök hos leverantörerna i Sajkla

Under en dag tar vi dig med på en resa genom möbelbranschen. Du får besöka tillverkare av möbler, lära mer om de olika kravcertifieringarna på dagens möbelmarknad och vad de betyder, samt utforska vad som gör en möbel lämplig för återbruk. Både nya och gamla möbler. Vi lovar dig en spännande och utvecklande dag.

Utbildningen är lämplig för dig som:

  • Jobbar med inredning till offentliga miljöer
  • Inredningsarkitekter
  • Inköpare av möbler och inredning
  • Miljöansvariga på företag och offentliga förvaltningar
5.James-Minard-vd-Stolfabriken-med-Wien.jpg

Möbler i en cirkulär omställning

Förverkliga cirkulära inredningar och återbruk i offentliga miljöer. En dag med fokus på kunskap och nätverk, från tanke till handling. Målet med dagen är att du får både fakta och konkreta exempel på effekter och motiv till hur cirkulära möbler kan bidra med både miljömässig och ekonomisk vinst! Dagen innehåller en helhet och bredd som ska svara på de flesta frågor om återbruk vilket gör att du kan kommunicera och använda kunskapen vidare på ett tryggt sätt.

Utbildningen riktar sig till organisationer som hanterar stora volymer möbler, inredningsarkitekter, inredare, designers, aktörer i möbelbranschen, inköpare inom offentlig verksamhet m fl.
Anordnas i Stockholm, Göteborg och Malmö, nu även i digital version via Zoom.

Utbildare

tobias-jansson_foto-annacarin-isaksson.jpg

Tobias Jansson
circulareconomy.se

Foto-Pontus-Johansson7142_-MAJA.jpg

Maja Jakobsson
Miljögiraff

Kristofer.jpg

Kristofer Jonsson
Kjellgren Kaminsky

Jenny.jpg

Jenny Ekman
Sajkla