Inventering och möbelbibliotek i mobilen

Inventering

Med Sajklas app kan vem som helst utan förkunskaper om möbler inventera. Resultatet landar i ett molnbaserat möbelbibliotek och presenteras på samma sätt oavsett vem som gjort jobbet. All insamlad informationen gör flödet i återbruksprocessen enkel.

Inventera olika typer via mobil

Unikt frågebatteri för olika möbeltyper

Olika möbler har olika egenskaper och är konstruerade på olika sätt. Det innebär att inventeringens frågebatterier är olika för att få med just den information som behövs för varje möbeltyp. Med enkla knappval guidar appen den som inventerar för att få med all viktigt information.

Så här går det till

En inventering genomförs med mobiltelefonen. Logga in via webbläsaren för att öppna sidan Inventering som en webbapp. Därefter följer ett unikt frågebatteri som är framtaget beroende på vilken möbeltyp som ska inventeras. Mobilkameran öppnas för att ta bilder på möbeln i olika vinkar. Det finns en kort beskrivning över hur bilderna ska tas. En del information är valfri att fylla i och andra, som mått och material, är obligatorisk. Med förenklade val om skick och skador blir inventeringen objektiv.

Lägg till extra bilder på en skada eller annat som skiljer varianterna åt. Fyll på med anteckningar om det är något du vill notera. Plattformen hjälper dig hålla ihop volymer av samma modell genom funktionen Platser, något som ökar förutsättningarna för att spara pengar via en rekonditionering. När frågebatteriet är ifyllt och du trycker på Spara laddas informationen direkt upp i ditt molnbaserade möbelbibliotek.

En smart inventeringsfunktion är helt avgörande för att kunna erbjuda klassificering, marknadsplats och rationell upphandling av rekonditionering.

Inventering via mobilen och se möbelbibliotek via datorn

Inventerade möbler landar direkt i Möbelbiblioteket

Möbelbiblioteket är själva hjärtat i plattformen. All information samlas på ett och samma ställe oavsett om möblerna är i bruk eller inte, om de är nyköpta eller gamla. Sortera och filtrera för att se vilka möbler som kan vara intressanta i nya inredningsprojekt. Använd bilderna och all information som offertunderlag vid rekonditionering. Underlaget gör att alla andra funktioner och flöden får korrekt data, vilket skapar förutsättningar för att kunna omgestalta och rekonditionera möbler över tid.
Läs mer om Möbelbiblioteket

Använd insamlad information som offertunderlag vid rekonditionering.

Så använder du resultatet

Att synliggöra befintliga möbler digitalt gör att det går att kommunicera kring dem på ett enkelt sätt både internt och externt. Med ett enkelt knapptryck publiceras överblivna möbler på marknadsplatsen, som organisationen själv väljer vem som ska se. Läs mer om Marknadsplatsen

Vill du veta mer? Boka en Demo

Boka ett digitalt möte så berättar vi mer om hur plattformen fungerar.

phone-right-10deg-inventera.png
phone-left-10deg-marknad.png