Intresseanmälan Innovationsprojekt 15 maj 2024

Är din kommun intresserad av att ingå i vårens uppstart av Sajklas Innovationsprojekt? Fyll i nedan för att skicka in en intresseanmälan.

Under hösten 2023 startade Sajkla upp ett första Innovationsprojekt tillsammans med 6 kommuner med fantastiska resultat. Idag är det totalt 14 kommuner som är anslutna till Sajkla och alla ingår i ett stort gemensamt nätverk. Vi träffas både digitalt och fysiskt en gång i månaden för att dela erfarenheter och tillsammans utveckla arbetet med cirkulär möbelhantering. Tillsammans har vi möjlighet att påverka.

Effekter av Innovationsprojektet

Deltagarna kom snabbt igång med inventeringen vilket resulterade i över 1100 cirkulerade möbler första kvartalet. Det motsvarar en klimatbesparing på ca 13 ton jämfört mot inköp av nyproducerat. Skulle möblerna köpts in nya motsvarar det i snitt 3,3 miljoner kr.

Det här ingår:

  • Nätverksträffar varje månad - alla kommunkunder
  • 6 digitala träffar för effektiv implementering och utbildning
  • Digital plattform för att snabbt synliggöra möbler för återbruk och cirkulation i er kommun.

Är din kommun intresserad av att delta eller få mer information?

 

Det är otroligt nyttigt och roligt att få ta del av både de andra kommunernas och Sajklas kunskap. Här delar verkligen alla med sig och bidrar till vår gemensamma utveckling och vi får möjlighet att grotta ner oss i specifika frågor.

Jessica Larsson, administratör i Alingsås kommun.

Börja enkelt

Innovationsprojektet kan innebära att samla på sig kunskap och börja i det lilla där man står. Att ingå i nätverk, gå utbildningar och ha tillgång till en plattform att inventera in möbler i vid exempelvis en lokalförändring. Att börja praktisk och få en digital bild att samlas kring kan vara första steget som gör stor skillnad. Samtidigt får ni svar från andra kommuner hur de byggt upp organisationen över tid, budgeterat och resurssatt omställningen. På så sätt uppfinner vi inte hjulet på nytt utan tar hjälp av varandra för att snabbare komma framåt.

Läs om Innovationsprojektet 2023

Publicerat: